Duurzaamheid

Duurzaamheid is voor Wild van Wild heel belangrijk maar nogal een trendgevoelig container begrip. Waar wij voor staan dragen we uit in onze grondstoffen, producten, verpakkingen en bedrijfsethiek. Hieronder de belangrijkste onderdelen uiteengezet.

Grondstoffen
Echt wild staat voor alle dieren die we niet fokken. Hierdoor heeft het dier 0 CO2 footprint tot het moment dat het geoogst wordt. Bij echt wild komt geen antibiotica kijken, is er geen sprake van een mestoverschot en gebruiken de dieren alleen het voedsel en water wat beschikbaar is. Het is daardoor het meest duurzame, gezonde en eerlijke vlees dat te krijgen is. Het is dan ook vele malen beter dan vlees met een keurmerk voor biologische of ecologische aspecten. Bij echt wild kan niet worden gecontroleerd wat dieren eten of hoe ze leven en dat is gelijk het mooie er aan. Wild leeft zoals dat al duizenden jaren heeft geleefd en is niet op deze wereld gezet alleen om opgegeten te worden. Naast ons wild gebruiken wij enkel biologische kruiden en biologisch afbreekbare schoonmaakmiddelen

Keurmerk
Sinds kort is het keurmerk ‘echt wild’ in het leven geroepen. Dit keurmerk garandeert dat het wild niet is gekweekt, maar recht uit de natuur wordt geoogst door jagers.

Verpakking
Om ook onze verpakking zo duurzaam mogelijk te houden denken we vaak na over innovaties. We werken bijvoorbeeld sinds kort samen met Ardagh Group, de grootste fabrikant van blik. Samen met hen kijken we naar productontwikkeling en de mogelijkheden om blik te gebruiken voor de verpakking. De slogan ‘metal is forever’ zegt eigenlijk al genoeg, metaal kan oneindig vaak worden hergebruikt, is ook makkelijk om te recyclen en geeft het product een hele hoge houdbaarheid (en dus voedselveiligheid).

Producten
Onze producten zijn gemaakt van 100% wild. Door ook gebruik te maken van wild zwijn vet hebben we afscheid kunnen nemen van varkensvet, waardoor onze producten dan ook 100% duurzaam zijn.

NB. Voor onze droge worsten maken we nu nog wel gebruik van (biologisch) varkensvet omdat voor de droge worst een zachte structuur vet nodig is. We zijn momenteel  bezig om dit ook te vervangen met wild zwijn vet.

DQ1C2434.jpg